A fenti GINOP-pályázatra a támogatási igényeket csak a konvergencia régióban tervezett fejlesztésekre lehetett kérni az EPTK rendszeren keresztül, de van ennek a pályázatnak egy “párja”, amely viszont a központi régióban tervezett fejlesztések támogatására szolgál. Ez a VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámú, a “Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” című felhívás.

Egy újabb nagy pályázat…

A fentiektől függetlenül felbukkant a napokban a hivatalos pályázati oldalon egy további közlemény is, amely szerint elindult a “Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című (GINOP-4.1.2-17 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhívás tervezete ezen a linken érhető el és az ehhez kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat november 10-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A megújuló energiás vissza nem térítendő támogatásos pályázat néhány fontosabb paramétere a tervezet szerint:

  • A pályázat célja, hogy a kis- és középvállalkozásoknál a primer energiafelhasználás csökkentés, valamint megújuló energiaforrás-felhasználás növelése segítségével csökkenjen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása.
  • Az energiahatékonyság javítását egyrészt a vállalkozások épületei hőtechnikai adottságainak javítása (szigetelés, nyílászáró-csere); másrészt a nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése megújuló energiaforrás hasznosításával, harmadrészt a világítási rendszerek korszerűsítése, továbbá megújuló alapú villamosenergia-termelés révén kívánja elérni a felhívás kiírója.
  • A felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 52,5 milliárd Ft, azaz kifejezetten nagy keretösszegű pályázatról van szó. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 800-1750 db.
  • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 1,5 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti kiíró a rendelkezésre álló forrás erejéig.
  • A komplex projektjavaslatra vonatkozó előírás azt jelenti, hogy a) A benyújtott támogatási kérelmek esetében az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább a 30%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül. b) A megújuló energia felhasználásra irányuló projektrész aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább a 10%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül. c) A fentieken felül az is fontos, hogy a kombinációnak projektenként szükséges megfelelni.

Forrás és teljes cikk: Portfolio http://www.portfolio.hu/unios-forrasok/palyazatok/napelemet-ingyenpenzbol-eljott-a-nagy-lehetoseg.1.266997.html

Amennyiben a fenti pályázatban segítségre van szüksége Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

About Author

kapcsolat:

Kérje ajánlatunkat